СБУ затримала колаборанта, який отримав «дозвіл» окупантів грабувати будинки на окупованій Луганщині

Служба безпеки затримала на Київщині ще одного ворожого поплічника, який майже півроку добровільно співпрацював з окупантами на тимчасово захопленій території Луганської області.

СБУ затримала колаборанта, який отримав «дозвіл» окупантів грабувати будинки на окупованій Луганщині

Ним виявився проросійськи налаштований працівник агрокомпанії одного із селищ Сватівського району. Під час окупації населеного пункту він одразу підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Встановлено, що колаборант перевозив особовий склад та російські боєприпаси. Також на власному подвір’ї зловмисник влаштував «СТО» для ремонту російської військової техніки, у тому числі підбитих українськими захисниками БТРів. За це окупанти дозволяли своєму поплічнику безперешкодно переміщатися по району і грабувати будинки людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

Навесні 2023 року, коли в результаті наступальних дій ЗСУ лінія фронту наблизилась до околиць його селища, ворожий поплічник виїхав на Київщину. Тут він намагався «легалізуватися» під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали фігуранта у Борисполі. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111−1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Зараз він під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Нагадаємо, СБУ затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України.

Рекомендовані публікації