Суд над рашистами має відбутися в Бучі або в Маріуполі — експерт

Заклики створити Міжнародний спецтрибунал для росіян через підрив Каховської ГЕС — поки просто балачки. Суд над рашистами після перемоги має відбутися в Бучі або в Маріуполі.

підрив Каховської ГЕС
підрив Каховської ГЕС

Про це заявив військовий експерт Олександр Білецький.

«Меджліс закликає створити міжнародний спецтрибунал для росіян через підрив Каховської ГЕС. Однак притягнути винних до відповідальності можна буде після нашої перемоги у війні. Всі інше просто заяви та розповіді — поки рф здатна вести бойові дії, бо вона не розпалася та не деколонізована. Тобто все це просто балачки. Те, що злочинців оголосять у міжнародний розшук — приємно, але це насправді ні на що не впливає. Це теж відсутність суб’єктності. Коли люди говорять про міфічну Гаагу, то це поки нічого не дасть. В 1933 році українці вмирали з голоду через кацапів, теж хтось звертався до Лігі націй, але нічого не змінилося. Тому нам треба навчитися бути суб’єктними», — каже експерт.

За його словами, суд над рашистами має бути в Києві, Бучі або в Маріуполі, а не у міфічному Міжнародному трибуналі.

«Це наша війна. В ній гинуть українців, а не громадяни, які живуть в Гаазі», — підкреслює експерт.

Він зазначив, що перемога України у війні — це розпад рф.

" Ми маємо на це працювати. Зокрема, звільнювати поневолені народи рф. Саме на цьому треба концентруватися. Всі ці трибунали — похідна історія та фантазія. Варто зазначити, що санкції впливають на рф, це допомагає нам перемагати, але це не те, що призведе до перемоги України. Санкції — це довгий процес на виснаження. В Україні немає можливості чекати. Ми платимо за це страшною ціною — кров’ю та життям наших громадян", — резюмує експерт.