Князєв продовжує отримувати мільйонні виплати через домовленості між НАБУ та САП — адвокат

Відсторонений суддя Верховного суду Всеволод Князєв продовжує отримувати свою необґрунтовану винагороду — мільйонні виплати, через домовленості між НАБУ та САП.

Відсторонений суддя Верховного суду Всеволод Князєв
Відсторонений суддя Верховного суду Всеволод Князєв

Про це i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Отримав відповідь від Верховного суду щодо виплати суддівської винагороди екс-голові цього суду, Всеволоду Князєву, якого затримали з хабарем у 2,7 млн доларів. Ми просили надати інформацію, чи продовжує станом на дату звернення нараховуватись та виплачуватись суддівська винагорода Всеволоду Сергійовичу Князеву, судді Верховного Суду. Фактично, з відповіді т.в.о. керівника апарату, який на мою думку також міг бути причетний до цих оборудок і який вже намагався прикрити незаконне призначення Князєва на посаду голови суду слідує, що Князєв продовжує отримувати свою необґрунтовану винагороду. А якщо взяти до уваги, що він отримав відпускні та знаходиться в оплачуваній відпустці, то думаю виплата там була з 1 млн грн. А може і більше з врахуванням практики надання оздоровчих. Тобто платники податків платять, окрім того, що його за власний кошт утримують в СІЗО, ще й платять мільйони винагороди особі яка не виконує те за що ця винагорода призначена. Що заважає зупинити виплати окрім кругової поруки та страху бути викритим Князєвим? Особисто я проти виплати цій особі будь-яких виплат коштом українських платників податків. Хай йому іноземці платять, що його туди призначили», — каже Р. Кравець.

Він підкреслив, що виплати винагороди екс-голові Верховного суду пов’язані з низьким фаховим рівнем працівників НАБУ та САП або це свідчить про домовленості, які існують на сьогоднішній день між правоохоронцями та представниками Верховного суду.

«Припинити виплати Князєву можливо у разі його відсторонення від правосуддя та зверненням з відповідним клопотанням до вищої Ради правосуддя. Однак в НАБУ та САП цього не зробили, хоча в інших випадках роблять це дуже швидко. Вважаю, що відповідна домовленість між НАБУ, САП та Князєвим. Зокрема, що ці структури залишають його шалені мільйонні виплати, а він продовжує з ними співпрацювати та надавати інформацію стосовно, які судді були замішані та схеми розглядалися. Це вигідно іноземцям, які керують НАБУ та САП», — підкреслює Р. Кравець.

За словами адвоката, навряд чи справа Князєва буде доведена до кінця.

«З огляду на те, що пройшов місяць, а Князєву та іншим суддям крім підозри, обвинувачення не було, свідчать про те, що цю справу просто закриють», — каже Р. Кравець.

На запитання чи може на це вплинути громадськість він відповів:

«Насправді в Україні не існує громадськості. Громадянське суспільство утримується за рахунок іноземних платників податків. Те, що їм скажуть, вони й будуть робити та писати про це у своїх соцмережах. Поки ми бачимо, що жодна з громадських організацій, які опікуються реформами, мовчать з приводу справи Князєва, так само, як і посли G 7. Тому вважаю, що було прийнято рішення про закриття цієї справи та уникнення відповідальності всіх причетних осіб», — резюмує адвокат.