Ми стоїмо на порозі прямої електронної демократії, — експерт про «Електронний кабінет захисника»

«Електронний кабінет захисника» — це дійсно вихід для клієнтів, які хочуть оформити якісь послуги в ЦНАП. А тепер з’явиться єдине вікно для військовослужбовців.

Ми стоїмо на порозі прямої електронної демократії, — експерт про «Електронний кабінет захисника»

Про це заявив голова профспілки працівників соціальних установ і ГО Валерій Пильгун у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Я тільки за те що, аби розширити можливості цього електронного кабінету. Дивує, чого тільки для цієї категорії. Треба пропонувати для всіх членів територіальної громади міста Києва робочий кабінет, в якому відповідно ці послуги ЦНАП можна дистанційно замовляти. Тоді ця культура дистанту в нас буде реалізована якоюсь мірою. Усе це похідна процесів, які були під час пандемії та війни», — зазначив він.

За його словами, якщо розглядати цей сервіс у плані цифрової інфраструктури для громадян України, то, звичайно, це питання державного рівня, тому потребує спільного фінансування.

«Ми фактично торкаємося нової цифрової епохи управління. Ми стоїмо на порозі прямої електронної демократії. Ці інструменти в нас уже в руках, і ми скоріше придивляємося, як це правильно зробити», — додав Пильгун.

Нагадаємо, у Києві готуються запустити «Електронний кабінет захисника». Близько 200 державних і муніципальних послуг військові зможуть оформити через смартфон.