Справа Монастирського розвалюється — адвокат

Справу загиблого голови МВС України Дениса Монастирського не розслідують тому, що при її розслідуванні, можуть вийти самі на себе.

Денис Монастирський
Денис Монастирський

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Справу Монастирського не розслідують тому, що при її розслідуванні, можуть вийти самі на себе. Як показує досвід в таких справах, фактично при розслідуванні зловживань, трагедія пов’язана з неналежною якістю гелікоптерів, які закупили МВС. Зокрема, щодо їх експлуатації та безпеки. Адже замість того, щоб купувати вертольоти українського виробництва «Мотор Січ», придбали у Франції вживаний винтокрил Super Puma. Саме тому у владі не хочуть підіймати це питання. Адже в першу чергу ці питання будуть до міністра МВС, хоча закупав гелікоптери інший міністр — пан Аваков. Однак, у зв’язку з тим, що є певні неузгодженості та проблеми, справу Монастирського, як і десятки інших гучних справ вирішили спустити на гальма. Ми пам’ятаємо вбивство журналіста Павла Шеремета. Скільки часу пройшло, а справа й досі не доведена до кінця «, — каже адвокат Р. Кравець.

На думку адвоката, справу загиблого міністра МВС Д. Монастирського просто замнуть.

" Можливо правду колись встановлять, коли буде дана команда. Адже закупівля гелікоптерів та обладнання при Авакові, робилася з дозволу вищого керівництва. А щоб не вийти самим на себе, краще просто спустити справу та гальма. Адже виникає багато питань, чому закупали неякісні гвинтокрили та хто давав на це вказівки. Чому зупинилися саме на цих гелікоптерах? Адже експерти казали, що під час польотів ці гелікоптери потрапляли в аварії і була призупинена їх експлуатація", — резюмуе адвокат.

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ у день народження, 12 червня, загиблого ексглави МВС Дениса Монастирського виступило з ініціативою перейменувати одну з вулиць Києва на його честь