Байден визнав, що путін може вдарити ядеркою по Україні: як має реагувати світ?

Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування президентом рф в путіним тактичної ядерної зброї є «реальною». Тому гаранти ядерної безпеки України мають зробити таку ж загрозу для в. путіна.

путін може вдарити ядеркою по Україні
путін може вдарити ядеркою по Україні

Про це в коментарі i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Слід враховувати, що у неадекватних людей загрози іноді реалізовуються. путін — неадекватна особа. Сподіваюся, що у рф знайдеться хто адекватний і не дасть цього зробити. Тому давайте виходити з найгіршого. Зокрема, що мають зробити гаранти нашої ядерної безпеки. Є четверта стаття Будапештського меморандуму, де написано, що гаранти нашої безпеки звертатимуться до ООН та вимагатимуть певних заходів. Варто уважно почитати четвертий пункт Будапештського меморандуму, який свідчить, що Україні зобов’язані допомагати навіть в тому випадку, якщо не було загрози ядерного нападу. Тому Україні мають допомагати всіма можливими механізмами та озброєнням неядерного характеру. Якщо ж буде загроза ядерного характеру, то в першу чергу має відбутися демарш в ООН, щоб зробити аналогічну загрозу для рф «, — каже експерт.

За його словами, гаранти ядерної безпеки України мають зробити таку ж загрозу для в. путіна.

" Тобто всі пускові установки, які будуть посилати снаряди з ядерною боєголовкою, повинні бути знищені ударом з боку США та НАТО. Іншої розмови з цим покидьком просто бути не може. Нас же роззброїли тому хай тепер виступають гарантами нашої безпеки не на словах, а на діях", — каже експерт.

Він зазначив, що Третя світова вже і так йде. Напад на Україну вже відбувся.

«Без ядерного озброєння, але він відбувся. Якщо ж рф застосує ядерку в Україні, то це відкриває шлях до застування ядерної зброї іншими державами, які її мають. Наприклад, Пакистан проти Індії, а Іран проти Ізраїлю, КНДР проти Південної Кореї. Тобто відкривається скриня пандори. На це навіть під час карибської кризи не пішли США та Радянський союз.