Заява Байдена про удари ядеркою по Україні: чи очікувати замороження конфлікту?

Мови про замороження конфлікту бути не може. Таким чином, президент США Джо Байден відокремлює рф від її президента володимира путіна.

Заява Байдена про удари ядеркою по Україні: чи очікувати замороження конфлікту?

Таку думку в коментарі i-ua.tv висловив політолог Віктор Небоженко.

«Ми ще не почали наш контрнаступ, тому мови про замороження конфлікту бути не може. Перелякатися можуть політики, олігархи, вузька група людей. Однак залякати всю Україну застосуванням ядерної зброї дуже важко. Тим паче, що ядерною зброєю не користувалися з 1945 року. Не треба говорити про якесь конкретне місце в країні, де це може статися. Хоча застосовувати ядерку вони можуть де завгодно, не тільки в Україні, а навіть в Білорусі, росії та Польщі», — каже В. Небоженко.

За його словами, варто звернути увагу на те, що Джо Байден каже не про рф, а про путіна.

«Таким чином Джо Байден відокремлює рф від путіна. Президент США таким чином розв’язує компанію по криміналізації путіна, як головнокомандувача, який особисто може розв’язати ядерну війну. Тобто Байден сподівається, що російське військове та політичне командування цього не зробить. Їм вистачить розуму та витриманості. Байден цією заявою хотів показати, що у путіна немає гальм. Однак коли президент рф віддасть наказ застосувати ядерну зброю, то не відомо, чи будуть виконувати його військові. Це дуже складний процес, за яким слідкує весь світ. Крім того, не варто забувати, що Китай офіційно заявив, що підтримав мирні ініціативи по Україні, де на другому місці стояла вимога про незастосування ядерної зброї. Таким чином президенти США та Китаю однаково негативно ставляться до застосування путіним ядерної зброї», — резюмує експерт.