В Україні треба негайно прийняти закон про зброю — адвокат

Однак нардепи не поспішають з прийняттям закону про зброю, бо бояться.

Ростислав Кравець
Ростислав Кравець

Про це під час ефіру на i-ua.tv розповів адвокат Ростислав Кравець.

«На руках в українців знаходиться велика кількість незареєстрованної зброї. Це питання треба вирішувати. Є і такі випадки, коли особа зі зброєю не може придбати відповідні набої, або навпаки, коли є набої, але немає зброї. Тим паче, що стаття за незаконне зберігання зброї чи боєприпасів створена та написана таким чином, що повинні бути відповідні правила та закон, якого на сьогодні немає. Якщо пригадати петицію про володіння зброєю, яка за день набрала 25 тисяч голосів, то президент Зеленський написав, що займеться цим. Пройшло майже два роки, але питання досі не вирішено», — каже експерт.

За його словами, війна не привід вважати, що зараз не на часі приймати закон про зброю.

«Це рішення не треба відкладати. Його потрібно чітко врегулювати для того, щоб українці могли захищати себе та своїх близьких та власність, якщо цього не може зробити держава. Прийняття цього закону може навести лад в галузі оббігу зброї. Тому зараз настав час, коли в країні треба негайно приймати закон про зброю. Це зменшить кримінальну ситуацію в країні і фактично візьме під контроль зброю, яка знаходиться в Україні», — каже адвокат.

На його думку, народні обранці не поспішають з прийняттям закону про зброю, бо бояться.

«Народні обранці не поспішають з прийняттям закону про зброю, бо розуміють, що можуть швидко понести відповідальність, за акції, які вони приймають проти громадян. Однак, не думаю, що українці підуть зі зброєю під стіни парламенту та будуть знищувати нардепів, які діють не на користь України», — резюмує експерт.