Експерт прокоментував трансформацію Укроборонпрому

Українці гинуть на фронті у великій мірі через відсутність потрібної зброї, яку не виробляє оборонпром.

Експерт прокоментував трансформацію Укроборонпрому
Експерт прокоментував трансформацію Укроборонпрому

Про це в коментарі заявив народний депутат України ІІІ скликання, координатор «Суспільної системи» Віктор Жердицький.

Щодо трансформації Укроборонпрому, про яку заявив міністр Камишін, експерт заявив наступне.

«Що нам негайно потрібно від оборонпрому? — достатню кількість високоякісної сучасної зброї і боєприпасів. Стільки і такої якості, щоб ми переважали москалів на фронті в кілька разів. Що для цього потрібно? — негайна організація виробництва цієї зброї і боєприпасів. Процес організації виробництва включає усі його складові: розробка нових та удосконалення старих видів, постачання матеріалів і комплектуючих, виробниче обладнання, кваліфіковані конструктори, технологи, робітники, безпечні місця виробництва. Що ми бачимо в оголошеній трансформації? — нічого з того, що запустить процеси виробництва зброї для перемоги!», — каже експерт.

В. Жердицький підкреслив, що натомість вони оголосили, що будуть займатись трансформацією управлінської надбудови: з державного концерну зроблять державну акціонерну компанію.

«Чого в цій трансформації більше — саботажу у виробництві зброї чи повне незнання очільників, що саме і як вони повинні організовувати — має з часом розбиратись слідство. Усю цю метушню з перейменуванням концерну, актами прийому-передачі майна, обранням наглядової ради — можна було б сприймати як анекдотичне переставляння ліжок в борделі, якби не дві важливі речі. Перша — наші люди гинуть на фронті у великій мірі через відсутність потрібної зброї, яку не виробляє оборонпром. Друга — корпоратизація, чим являється перетворення державного концерну в акціонерне товариство — є першим кроком до продажу оборонних підприємств чи усієї галузі. При теперішній монополізованій владі, якою керують кремлівські агенти, це може призвести до повної втрати решток нашої оборонної промисловості», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Укроборонпром припиняє діяльність. Його трансформують в іншу структуру з новою назвою.