Signal — еталон: експерт розповів про найбезпечніші месенджери

Telegram — це небезпечний месенджер. Цілком можливо, що він створений на замовлення фсб і ним контролюється.

Signal — еталон: експерт розповів про найбезпечніші месенджери

Про це заявив експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Також є питання по технічній реалізації Telegram. Там не увімкнене за замовчуванням наскрізне шифрування. А якщо його увімкнути, ще велике питання, чи забезпечує воно конфіденційність. Можливо, це тільки видимість приватності. Багато хто каже, що використовує Telegram лише для новин. Але вона не цензурується, що одночасно і добре, і погано. Якщо вона не цензурується, людина читає новини, але не може бути абсолютно впевненою, чи це правда. Тому що там фсбешної, кремлівської пропаганди просто море. І відрізнити її від правдивої інформації неможливо ніяк», — пояснив він.

Експерт порадив чотири найбезпечніші месенджери: Signal, Threema, Wire і Session.

«Останній взагалі маловідомий, лише вузькому колу фахівців. Threema — швейцарська реєстрація. Кажуть, нібито ним користується швейцарська армія, але це не точно. Теж непоганий, дуже захищений месенджер — Wire», — зазначив Корсун.

За його словами, Signal доволі популярний у професійному середовищі, тому що це еталон серед месенджерів.

«Це найкращий, найбезпечніший месенджер у всьому світі. Його протокол беруть за основу інші месенджери. Він безкоштовний, а також під юрисдикцією США та фінансується фондом добровільних пожертв», — додав він.

Раніше ми розповідали, як убезпечити себе під час користування месенджерами.

Нагадаємо, згідно з документами, отриманими The New York Times, фсб може відстежувати певні види активності в зашифрованих додатках, як-от WhatsApp і Signal, дізнаватися про розташування телефонів, ідентифікувати анонімних користувачів соціальних мереж і зламувати облікові записи користувачів.