Під час заколоту «вагнерівців» військові рф отримали наказ перехопити бойовиків, але не виконали його

Під час військового заколоту ПВК «Вагнер» російські військові отримали наказ перехопити бойовиків, проте нічого не робили для його виконання.

Під час заколоту «вагнерівців» військові рф отримали наказ перехопити бойовиків, але не виконали його

Про таке ідеться в журналістському розслідуванні Reuters.

Ці висновки видання будує на свідченні п’яти різних джерел — з російських силових структур, від трьох осіб, близьких до Кремля, та представника окупаційної влади на сході України. Щонайменше два російських військових формування на південному заході росії отримали наказ чинити опір «Вагнеру», але не виконали його.

Деякі російські підрозділи нічого не робили, оскільки їх застали зненацька, інші вважали, що «Вагнер» діяв за наказом Кремля. Деякі офіцери не хотіли протистояти «вагнерівцям», оскільки відчували солідарність із ними й поділяли розчарування ватажка ПВК Євгена Пригожина щодо того, як керівництво Міністерства оборони веде війну.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов повідомив Reuters, що багато хто з російських військових став на бік Пригожина.

«Є дуже багато командирів, які симпатизують „Вагнеру“ й не хочуть йти за путіним», — сказав він, додавши, що йому відомо про 14 російських генералів, котрі підтримували Пригожина.

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема міністра оборони рф Сергія Шойгу.

Колона «вагнерівців» дісталася Липецької області росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Пізніше слідче управління ФСБ припинило кримінальну справу про збройний заколот.