Німеччина передасть додаткові установки Patriot та ракети для них

Німеччина виділить Україні додаткові пускові установки ППО Patriot та ракети для них.

Пускова установка ППО Patriot
Пускова установка ППО Patriot

Відповідної домовленості досягли президент України Володимир Зеленський та канцлер ФРН Олаф Шольц на полях саміту НАТО у Вільнюсі. Також обговорили гарантії безпеки для України на шляху в НАТО, повідомив Зеленський.

«Є домовленість про додаткові пускові установки Patriot та ракети для них від Німеччини. Це дуже важливо для захисту життя в Україні від російського терору! Вдячний за готовність Німеччини до тривалої, багатолітньої підтримки України та нашого захисту свободи. Тривалі програми підтримки — це найкращий сигнал всім у світі, що наша Європа залишиться простором безпеки та миру», — зазначив президент.

Системи ППО Patriot, які додатково до вже наявних на озброєнні в Україні надасть Німеччина, є одними із найсучасніших і найпотужніших методів боротьби з повітряними атаками. Завдяки ним цієї весни українцям вперше вдалося збити гіперзвукову балістичну ракету «Кинджал».

Нагадаємо, на початку червня повідомлялося, що уряд Німеччини планує передати Україні пакет оборонної допомоги до якого увійде велика кількість бронетехніки.