На легалізації медичного канабісу чиновники хочуть заробляти мільйони — експерт

Чиновники та напівкримінальні елементи хочуть заробляти мільярди на легалізації медичного канабісу.

Легалізація медичного канабісу
Легалізація медичного канабісу

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Красива назва законопроєкту не відповідає дійсності. Там зовсім не про легалізацію канабісу у медичних цілях. Це більше лобістській законопроєкт про вирощування, розповсюдження та перетворення України на наркоплантацію. При чому без гарантій державного контролю, регулювання і так далі. До речі, на цьому ринку дуже активно працюють росіяни та фактично його контролюють. Найбільшим інвестором у виробництві марихуани та канабісу є олігарх Абрамович. Про це є публікації в ЗМІ. Тобто треба зрозуміти чиї інтереси любуються цим законопроєктом. Адже чиновники та напівкримінальні елементи хочуть на цьому заробляти мільярди. Але чи буде це на користь України та хворих — вже інше питання», — каже експерт.

Він сподівається, що притомні депутати будуть вносити відповідні поправки, щоб якимось чином встановити державне регулювання та ліцензування виробництва канабісу на території України.

« Має бути жорсткій державний контроль. Адже деякі гарячі голови в парламенті хочуть дозволити продаж та вживання канабісу. Тому головне, щоб це не прийняло безконтрольний лавиноподібний процес»,- резюмує А. Павловський. 

Нагадаємо, що Верховна рада України підтримала законопроект № 7457 про легалізацію медичного канабісу у першому читанні.