Чи готове НАТО захищати вільний світ?

Німеччина та Угорщина не готові сьогодні воювати. Хоча країни Балтії та Польща готові захищати все НАТО.

Чи готове НАТО захищати вільний світ?

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Від саміту у Вільнюсі ніхто не виграв. Ні НАТО, ні Україна. А чи готове НАТО захищати вільний світ незрозуміло. Позиція голови уряду Угорщини Орбана, яка є в НАТО, а до цього і позиція Німеччини — не готовність до захисту. Адже Німеччина не готова сьогодні воювати. Хоча країни Балтії та Польща готові захищати один одного. В тому числі все НАТО», — каже В. Шишкін.

За його словами, українська влада, зокрема, президент В. Зеленський винний в тому, що ми не підготувалися до повномасштабного вторгнення рф. Тим паче, що П. Порошенко та В. Зеленський стали президентами воюючої держави.

Також експерт підкреслив, те, що скасували для України пдч — не означає, що вступ до Альянсу буде легким.

«Є вимоги, що, коли та як потрібно зробити. Це називається розгорнута програма дій, яку треба виконати. Сьогодні коли нам говорять, що цю програму скасували (пдч), то чому тоді Україна має виконати певні вимоги. Нам кажуть, що Україна має завершити реформи для вступу до Альянсу. Вважаю, що вони ще не починалися. Судова реформа, це взагалі невідомо що. Сьогодні суди працюють гірше ніж при Януковичі та Порошенкові. При такій судовій системі та такому законодавстві, адже процесуальний кодекс це знущання над людиною, нас не візьмуть до НАТО», — резюмує експерт.