Ексглава СБУ Баканов знайшовся: чи міг він законно стати адвокатом на Полтавщині?

Те, що ексголова СБУ Іван Баканов став адвокатом в Полтавській області, негативно впливає на імідж адвокатури.

Ексглава СБУ Баканов
Ексглава СБУ Баканов

Про це в коментарі i-ua.tv заявив адвокат Ростилав Кравець.

" Не відомо, чи це саме Баканов, чи це його повний тезка. Однак, навіть, якщо припустити, що це колишній очільник СБУ, то через те, що кримінальне провадження проти нього закрито, не позбавляє його права на отримання свідоцтва про ведення адвокатської діяльності. Однак одразу виникає питання, яким чином він проходив стажування, де він отримував досвід адвокатської діяльності, як здавав іспити та приймав присягу. Тому насправді ми прекрасно розуміємо, що на сьогоднішній день просто дізнатися виключно про отримання свідоцтва було б в край важко. Тому виникають сумніви, що Баканов не просто так придбав собі адвокатське свідоцтво", — каже експерт.

За його словами, на жаль, в нашій країні адвокатське свідоцтво можуть отримувати і такі народні депутати, як Ілля Ківа.

" Крім того, керівник детективів НАБУ, не полишаючи свою посаду, також отримав адвокатське свідоцтво. Тому виникають запитання, яким чином він це зробив. Тому на жаль, з огляду на існування цієї адвокатської монополії, такі випадки є непоодинокими. На мій погляд вони сильно негативно впливають на імідж адвокатури", — резюмує експрет.

Нагадаємо, що ексголова СБУ Іван Баканов став адвокатом у Полтавській області. Цю інформацію підтвердив голова Ради адвокатів Полтавської області Володимир Скукіс.