Наркобізнес хоче перетворити Україну на джерело експорту легких наркотиків — експерт

Зараз актуальніше не легалізація медичного канабісу, а організація військової економіки та боротьба проти агресора.

джерело експорту легких наркотиків
джерело експорту легких наркотиків

Про це під час ефіру i-ua.tv заявив політолог Тарас Загородній.

«Цей проєкт давно проштовхували під різними соусами. Щоб дозволити медичний канабіс людям, які цього потребують, для цього не потрібно приймати закон. Для цього достатньо внести зміни до постанови. Правильна назва цього законопроєкту- порядок вирощування в Україні різних наркотичних засобів. Фактично — це створення ринку наркотиків в країні під різними соусами. Найбільш цинічно, коли говорять — давайте це буде допомога нашим військовим. Тобто, щоб замість будування реабілітаційних центрів, надання психологічної допомоги, військовим хочуть дати наркотики. Але це не вирішення проблеми. Головне завдання цього законопроєкту — створення індустрії. Однак тоді має існувати монополія держави на вирощування та експорт. Якщо хтось в Європі хоче труїтися, то будь- ласка, не вважаю це ознакою цивілізації. Тому я проти прийнята цього законопроєкту в тому вигляді, в якому він зараз. Адже бачу тут інтереси наркобізнесу, який хоче перетворити нашу державу на джерело експорту легких наркотиків. У нас будуть неконтрольовані поля з наркотиками, які будуть охороняти приватні структури», — каже Т. Загородній.

За словами Олександра Опанасенка, чорний ринок наркотиків в Україні давно існує.

«За два кліки можна купити будь-що в Україні. Чорний ринок існує. Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу потрібен, щоб пацієнти не купували нічого у бариг. Українська фарм індустрія може створити якісні лікарські засоби за нормальними цінами. Зараз це не можливо. Якщо буде прийнято у другому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в вересні, то сподіваюся, що через рік українці побачать в аптеках лікарські засоби з канабісом. Це мікстури, краплі, а якщо ми говоримо про канабідіол, це не психоактивна речовина, то моє переконання, що українці мають вільно купавати такі БАДи, як в Європі. Вона домопогає зняти тривожність, чи людина погано спить, то декілька крапель під язик виправляє ситуацію. Сподіваюся, що Україна приєднається до кола цивілізованих країн — їх вже понад 42. Ми можемо перенести кордон міфів та забобонів стосовно конопель з західного кордону на східний», — каже активіст, народний депутат 8-го скликання, ініціатор першого в Україні законопроєкту про медичний канабіс.

Він підкреслив, що в Україні зараз не можна легально купити продукти з канабідіолом.

«А підзаконними актами не можна врегулювати переробку та виробництво. Адже це ліцензійна діяльність. Мають бути відповідні зміни до законодавства. Пацієнти мають ходити в аптеки, а не до бариг», — резюмує експерт.