Бюджетні кошти треба направити на війну, а не на зйомку серіалів — правозахисник

У нас стільки поранених, яким потрібна реабілітація, а ми замість цього витрачаємо бюджетні кошти на фільми.

Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Під час війни брати гроші на серіали з бюджету неприпустимо. Це державний злочин, тому що кошти зараз треба витрачати на дрони та зброю. Те, що бюджетні кошти витрачають на кіно, свідчить що гроші просто хочуть відмити. Наші хлопці гинуть на фронті, а кому війна, а кому мати рідна. У нас стільки поранених, яких треба поставити на ноги, їм потрібна реабілітація, а ми замість цього витрачаємо бюджетні кошти на фільми», — каже експерт.

За його словами, якщо в Мінкульті хочуть знімати серіали під час війни, то хай це роблять на кошти спонсорів чи західних партнерів, а не за бюджетні кошти.

«Бюджетні кошти треба направити на війну, а не на зйомку фільмів чи серіалів. Нам треба захищати територіальну цілісність. Кошти в Мінкульті хай залучають у інвесторів. Наприклад, з Голівуду. Ніхто їм цього не забороняє. Однак бюджетні кошти під час війни мають йти лише на захист країни та українського народу», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що увечері 20 липня міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку.

Ткаченко зазначив, що під час війни витрачати бюджетні і приватні кошти на культуру не менш важливо, ніж на дрони.

«І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності і наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших», — наголосив міністр.

Нагадаємо, цьому передували слова президента Володимира Зеленського, який запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину.