В Венеційській комісії можуть бути агенти рф — правозахисник

Венеційська комісії заявила, що в Україні порушуються права російськомовних, судячи з таких заяв там знаходяться агенти рф.

В Венеційській комісії
В Венеційській комісії

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«В Україні одна державна мова — українська. Є закон про мову, ще за радянських часів, де чітко визначено, що українці мають знати українську мову. А російська — мова спілкування, як і інші мови. Ніхто не забороняє між собою спілкуватися в Україні іншими мовами, зокрема англійською, французькою чи російською. Закон цього не забороняє. Однак сьогодні війна. рф напала на Україну, тому маємо захищати український народ», — каже експерт.

За його словами, в Латвії зробили подвійні паспорта. Якщо спілкуєшся державною мовою, то маєш один паспорт. Якщо ні, то ти емігрант на чужий території.

«І це правильно. Бо люди мають знати державну мову», — каже правозахисник.

За його словами, Венеційська комісія — це клуб закритого типу.

«Можна підняти всі правовстановлюючі документи та подивитися, хто її обирав. А давайте згадаємо за яких підстав рф знаходиться в ООН. Адже вона не може бути правонаступником СРСР. Тому виникає питання, звідки в ООН взялися росіяни? Тут багато питань. Їх мають задавати фахові дипломати, яких в нас немає. Не виключаю, що в Венеційській комісії є агенти рф», — резюмує експерт.