На Буковині ДБР викрило на хабарі начальника слідчого відділення

На Буковині ДБР викрило на хабарі у 40 тисяч євро начальника слідчого відділення одного з правоохоронних органів.

На Буковині ДБР викрило на хабарі начальника слідчого відділення
На Буковині ДБР викрило на хабарі начальника слідчого відділення

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з СБУ та Нацполіцією затримали на Буковині начальника слідчого відділення одного з правоохоронних органів під час отримання хабаря. Він вимагав від громадянки 40 тисяч євро за закриття стосовно неї кримінального провадження.

Встановлено, що правоохоронець гарантував жінці вирішення питання щодо закриття кримінального провадження та забезпечити не притягнення до відповідальності за начебто незаконне оформлення документів, які допомагали чоловікам призовного віку перетнути кордон. Свої «послуги» він оцінив у 40 тисяч євро.

Працівники ДБР затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання чергової суми траншу у розмірі 30 тисяч євро. Раніше було задокументовано отримання посадовцем «авансу» — у 10 тисяч євро.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України — пособництво в одержанні службовими особами неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення будь-якої дії з використанням службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та поєднаному з вимаганням.

Йому вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії. Перевіряється можлива причетність до оборудки інших осіб, зокрема правоохоронців.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.