При ліквідації Фонду з питань безробіття на вулицю виженуть ще 12 000 працівниць

В Україні хочуть ліквідувати Фонд з питань безробіття. Це призвиде до того, що на вулицю виженуть ще 12 000 працівниць.

При ліквідації Фонду з питань безробіття на вулицю виженуть ще 12 000 працівниць
При ліквідації Фонду з питань безробіття на вулицю виженуть ще 12 000 працівниць

Про це заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Є перше рішення суду на користь незаконно звільненого працівника під час ліквідації Фонду соціального страхування. Поновити на посаді та виплатити 73 574 грн за вимушений прогул», — рішення суду від 26.07.2023 р. Таких позовів від колишніх працівників соціальної сфери подано сотні. Також подано позов проти Кабінету Міністрів України «щодо перевищення повноважень» при прийнятті рішення про створення ліквідаційних комісій Фонду соцстрахування", — каже експерт.

Він нагадав, що законопроєкт № 3663 від проросійського депутата ОПЗЖ — Михайла Папієва передбачав ліквідацію Фонду соціального страхування України з 1 липня 2023 року;

«До речі, цей законопроєкт активно лобіювала очільниця парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Зверніть увагу, що в рф з 1 липня 2023 р. також лівідовано фонд соцстрахування (дивний збіг). Зараз нардеп від Слуг народу Третьякова активно проштовхує інший Папієвський законопроєкт № 8331 про ліквідацію Фонду з питань безробіття», — каже А. Павловський.

За його словами, в соціальній сфері переважно працюють жінки. При ліквідації Фонду соцстрахування без роботи лишилось майже 5000 осіб, при ліквідації Фонду з питань безробіття — на вулицю виженуть ще 12 000 працівниць.

«Питання до можновладців: дивлячись на це, чи погодяться жінки- біженки працездатного віку повернутись в Україну? Чи втрата 20% ВВП через неповернення українок, як пише Блумберг, стає все більш реальною…», — резюмує експерт.