Окупанти можуть готуватися до потужних атак, — Гуменюк

Російські військові збирають розвідувальні дані та можуть готуватися до потужних атак.

Наслідки ракетного удару в Сумах, 29 липня
Наслідки ракетного удару в Сумах, 29 липня

Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк у понеділок, 31 липня, передає NV.

За її словами, сьогоднішня ніч для Півдня України пройшла порівняно спокійно, хоча активність ворожої тактичної авіації на південно-східному напрямку була потужною.

«Це говорить про те, що ворог збирає розвідувальні дані і може готуватися до потужних атак. Ми спостерігаємо, що ворог починає підтягувати стратегічну авіацію», — сказала Гуменюк в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, 30 липня було відомо вже про двох загиблих і 20 поранених внаслідок удару російської ракети по будівлі навчального закладу у Сумах напередодні ввечері.

Близько 20:00 у суботу, 29 липня, росіяни завдали ракетного удару по одному із навчальних закладів міста Суми. Значних руйнувань зазнала чотириповерхова будівля навчального корпусу.

В обласній прокуратурі повідомили, що ще один корпус та два гуртожитки отримали значні пошкодження. У навколишніх багатоквартирних будинках вибито вікна й уламками пошкоджено стіни.


Джерело: NV