«Вагнерівці» зводять укріплення на полігоні в білорусі

Бойовики угруповання ПВК «Вагнера» здійснюють активні будівельні роботи на території полігону «Репіще» поблизу міста Осиповичі Могилівської області білорусі.

«Вагнерівці» зводять укріплення на полігоні в білорусі

Про це білоруська служба Радіо Свобода пише 2 серпня за результатами аналізу ексклюзивного супутникового знімка цього полігону від 31 липня 2023 року, придбаного у сервісу Planet Labs.

Цей обʼєкт розташований за 15 кілометрів від табору російських найманців у селі Цель. На фото видно будівництво численних укріплень, можливо, землянок. Біля них можна побачити об’єкти, схожі на легкові автомобілі та світло-сірі мікроавтобуси УАЗ (так звані «буханки»), працюють бульдозери.

29 липня Міністерство оборони білорусі повідомило про спільні навчання 51-ї артилерійської бригади з «інструкторами «ПВК Вагнера» на цьому полігоні. Повідомлялося про виконання «вогневих завдань із застосуванням квадрокоптерів».

Нещодавно в одному з телеграм-каналів, повʼязаних із найманцями «Вагнера», зʼявилося відео, на якому показане будівництво укріпленого лісового табору. Землянки там обладнані невеликими печами, тому табір може бути придатним для проживання в холодну пору року. Точніше визначити місце не вдалося.

На окремих стоянках є будівельна техніка та майданчики для її транспортування. Ці майданчики за кольором повністю збігаються з тими на відео телеграм-каналу «беларусь головного мозга», яке раніше перевірила білоруська служба Радіо Свобода. Відео зняте на Бобруйській обʼїзній дорозі, коли колона перетинала річку Березину.

Нагадаємо, за даними, які зібрали незалежні розслідувачі, гелікоптери білорусі 1 серпня вторглися на територію Польщі на глибину до 3 км від кордону та пройшли практично над польським населеним пунктом Біловежі.