Для тих, хто стоїть на нулі, бунт точно не на часі, — доброволець ДФТГ

На початку війни, як і пів року потому, як і рік потому, добровольчі формування в Києві не отримують фінансування.

Для тих, хто стоїть на нулі, бунт точно не на часі, — доброволець ДФТГ

Про це повідомив доброволець ДФТГ Ярослав у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Корупція присутня, на жаль, і у великих розмірах. Ми бачимо постійні корупційні скандали. Те, що я бачу, з цим постійним будівництвом, місцева влада замінює тротуари, бордюри, що не робиться під час війни. На мою думку, це відмивання коштів замість того, щоб перенаправити їх на військових. Я знаю, що Москва зараз перевела свою економіку на воєнну. І 24/7 у них працюють заводи, які потрібні для війни. На жаль, у нас я такого не бачу. Або ж ця інформація засекречена. Але через те, що я бачу навколо, складається таке враження, що ми вже виграли війну. Я ще розумію, полатати асфальт, але перероблювати дороги — це мільйони грошей, наших коштів, наших податків. А волонтери по копійках збирають на дрони, додаткове обладнання, автівки тощо», — зазначив він.

За його словами, зараз українська влада, бізнес, усі люди повинні бути зосереджені на перемозі.

«А в нас, на жаль, одна частина воює, а в іншої — начебто війни й немає. Я думаю, якщо людина доведена до відчаю, вона може зробити непоправні речі. Але для тих, хто стоїть на нулі, бунт точно не на часі. Я навіть ставлю сам собі питання, що робити в такій ситуації. З одного боку, якщо виносиш сварки з хати, цим користуються наші противники, а з іншого боку, не можна мовчати, коли таке відбувається. Через це й мотивація пропала в цивільних. Я пам'ятаю, як на початку люди стояли в чергах до військкоматів, їх відправляли додому, бо не потрібні були. Зараз людей виловлюють. А люди ж не сліпі, їх також можна зрозуміти. Одні воюють, одні жирують. Одним війна, а іншим на війні заробіток. Тому я розумію, що не може бути мотивації в такому випадку», — пояснив доброволець.

Нагадаємо, військові Нацгвардії, які в складі ротної групи збивають російські дрони над критичною інфраструктурою Київщини, скаржаться, що не отримують доплату.