В ISW прокоментував удари ЗСУ по мостах на окупованих територіях

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) називають удари військових Сил оборони по мостах на тимчасово захопленій території «частиною української кампанії з перекриття» для створення вирішальних контрнаступальних операцій.

В ISW прокоментував удари ЗСУ по мостах на окупованих територіях
В ISW прокоментував удари ЗСУ по мостах на окупованих територіях

В огляді зазначають, що українські війська завдали ударів по двох ключових автомобільних мостах уздовж критично важливих російських наземних ліній зв'язку, що з'єднують окупований Крим і окуповану Херсонську область.

Відтак, 6 серпня російські війська були змушені перенаправити дорожній рух з коротших східних маршрутів на довші західні шляхи.

При цьому російські джерела стверджують, що українські сили використовували крилаті ракети Storm Shadow для нанесення обох ударів, хоча ISW поки що не бачив підтвердження того, що російські сили перехопили крилаті ракети Storm Shadow.

Аналітики вказують, що удари Сил оборони по мостах на критично важливих російських напрямках є частиною української кампанії з перекриття, спрямованої на створення умов для майбутніх вирішальних контрнаступальних операцій.

У звіті також зазначають, що українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту 6 серпня.


Джерело: ISW