Пропозиція Денисенка про заборону чоловікам на 3 роки виїжджати після війни є злочином — правозахисник

Очільник Інституту Майбутнього Вадим Денисенко пропонує після війни заборонити чоловікам виїзд на 3 роки з країни. Однак правозахисник Дмитро Павліченко вважає, що такі пропозиції — злочин проти українського народу. Адже пряме порушення Конституції.

Пост про заборону на виїзд чоловіків за кордон після війни викликав обурення у Мережі
Пост про заборону на виїзд чоловіків за кордон після війни викликав обурення у Мережі

Про це Дмитро Павліченко заявив у коментарі i-ua.tv.

«Спонукання до злочину — це теж стаття. В заяві Вадима Денисенко є ознаки кримінального правопорушення. Тому за це треба притягати до відповідальності, адже відома людина закликає до неправомірних дій по відношенню до українського суспільства. Ще раз наголошую — такі заяви мають ознаки кримінального правопорушення», — каже правозахисник.

Він не виключає, що такою заявою очільника Інституту Майбутнього, влада хотіла перевірити реакцію українців.

" Влада хоче ввести обмеження. Спочатку в інтернеті — зробивши цифровий концтабір, а потім і на пересування українців, роблячи заяви про заборону на виїзд чоловіків за кордон після війни. Таким чином вирішили перевірити, як на це відреагує суспільство", — каже Дмитро Павліченко.

На його думку, суспільство на подібні заяви та всі обмеження з боку влади, що порушують Конституцію, має жорстко реагувати.

" Посадових осіб за такі заяви треба притягати до відповідальності. До речі, це може зробити кожен громадянин України", — резюмує експерт.