Україно-польська ідея, — автор ініціативи про будівництво «Музею перемоги над деспотизмом» у Польщі

У Польщі планують збудувати «Музей перемоги над деспотизмом», де буде представлена знищена російська техніка у війні рф проти України.

Олексій Якименко та Михайло Стрельников у програмі "Точка зору"
Олексій Якименко та Михайло Стрельников у програмі "Точка зору"

Цей музей — не тільки українська ідея, це україно-польська ідея, повідомив автор ініціативи будівництва «Музею перемоги над деспотизмом» у Польщі Михайло Стрельников у програмі «Точка зору» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Є і польська сторона, фундатори, які теж прониклися ідеєю. А в чому сама ідея? У тому, щоб не тільки бачили, як одна або друга сторона щось показує в Інтернеті, а й дуже важливо, коли ти можеш не тільки про щось розмовляти, а ще й фізично це побачити. Той же танк, ту ж розбиту артилерійську установку», — пояснив він.

Під час попереднього опитування вияснилося, що поляки перш за все хочуть бачити в цьому музеї реактивну установку артилерійського вогню, а не танки, як вважали автори.

«А потім і танки, і бронетранспортери. Але це дуже важливо. Коли такі музеї в Україні, на Софіївській площі, це добре, але ця техніка є в кожному населеному пункті, де побували ці росіяни. Після цього повинна бути розв'язана якась дискусія, якась віртуальна реальність, якесь ще промивання того, що відбувається. На жаль, цього дуже не вистачає», — зазначив ініціатор будівництва.

Нагадаємо, у програмі також обговорили загострення польсько-українських відносин, яке, за словами Стрельникова, відбувається саме через інформаційну війну з росією.