Дуже не вистачає на Європу українських каналів, — Стрельников

Загострення польсько-українських відносин відбувається саме через інформаційну війну з росією. Ця ситуація штучно створена.

Михайло Стрельников у програмі "Точка зору"
Михайло Стрельников у програмі "Точка зору"

Таку думку висловив автор ініціативи будівництва «Музею перемоги над деспотизмом» у Польщі Михайло Стрельников у програмі «Точка зору» з Олексієм Якименком на телеканалі I-UA.tv.

«Над цією ситуацією постійно працює дуже велика частина так званих російських тролів. І звісно ми з вами повинні розуміти, що якщо на початку цього року росія витрачала на інформаційну війну в Європі до 1 млрд євро щомісячно, то зараз це вже сума вдвічі-втричі більша. Ми повинні це розуміти, що в ХХІ ст. дуже важлива частина — це інформаційна війна. Мабуть, уже 50 на 50. Бо якщо одна зі сторін виграє в інформаційній війні, то після цього вона виграє й у фізичній війні. От як в нашому випадку, якщо програти інформаційну війну в Європі, якщо посіяти між народами Європи й України розбрат, то буде менше тих самих дронів, танків, іншого обладнання, і нічим буде наших хлопцям героїчним бити росіян. І це дуже добре розуміють з того боку. На жаль, з нашого боку до цього тільки зараз починає доходити, що це дуже важливий факт», — пояснив він.

На його думку, потрібна більша присутність України в інформаційному полі в Польщі та загалом в Європі, щоб відбивати всі російські атаки.

«Дуже не вистачає на Європу українських каналів, які б вели мовлення на різних мовах європейських, які б з притаманним українцям почуттям гумору подавали факти, події. Але цього немає, цього дуже не вистачає в Європі. А росія цим користується. У росії тут дуже велика п'ята колона, яка ходить з прапорами, розмахує», — зазначив гість програми.

З початку війни, за його словами, поляки позиціонували себе як братній народ, який допомагає біженцям, поставляє зброю до України тощо.

«Поляки розуміють, що якщо Україна не вистоїть, то там будуть росіяни. Ніхто не хоче бачити на кордонах Польщі росіян», — підкреслив Стрельников.