Очищення держінституцій: Зеленський має посадити своє найближче оточення — експерт

Голова України Володимир Зеленський заявив про очищення державних інституцій. Однак це має початися з Офісу Президента.

Зеленський має посадити своє найближче оточення
Зеленський має посадити своє найближче оточення

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Зеленський та люди, яких він привів до влади є вихідцями з шоу середовища. Він привів у владу разом з собою колишніх продюсерів та акторів. Шоу публіка чутлива до настроїв глядачів. Тому вони реагують на суспільне обурення. Хоча іноді вони імітують свої дії, щоб спустити соціальне невдоволення через корупцію та мародерство під час війни. Інша справа, що чистки в держустановах відбуваються однобоко. Чому тільки воєнкоми та певні депутати? Це тільки мала частина влади. А що інших можновладців та корупціонерів в міністерстві та самому Офісі Президента. Ми пам’ятаємо скільки було претензій до Кирила Тимошенка, який відповідав за „Велике будівництво“, яке в народі прозвали „Велике крадівництво“. Тобто виходить так, що тільки для опонентів закон, а для друзів в крайньому разі — звільнення. Як це відбулося з тим же Бакановим або Тимошенком», — каже експерт.

На його думку, правоохоронні органи мали провести аудит та перевірити, що наробили друзі В. Зеленського на своїх посадах.

«Адже ми не чуємо та не бачимо, що тих, хто дійсно з них порушив закон. Коли ми побачимо, що Зеленський відкрив кримінальні справи та посадить своє найближче оточення, тоді ми та наші західні партнери повірять, що в Україні почалася справжня боротьба з корупцією. Тим більше, що Зеленському ніхто не заважає це робити. Він посадив на всі силові та правоохоронні посади посадив своїх людей. Також в САП та НАБУ вони провели керівниками людей, яких фактично призначили по рекомендації Офісу Президента. Теж саме стосується Офісу Генпрокурора, тобто у Зеленського є всі важелі саджати за ґрати посадовців корупціонерів. Він тільки має дати команду, щоб не дивлячись на обличчя та наближення до влади, чиновників притягнули до відповідальності», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський заявив про очищення державних інституцій наступного тижня. Він заявив, що це стосується тих, хто намагався перетягнути з минулого старі звички і схеми, які десятиліттями послаблювали Україну