На Вінниччині син депутата від ОПЗЖ замовив убивство колеги — ДБР

Колишнього депутата Жмеринської міської ради у Вінницькій області затримали співробітники Державного бюро розслідувань за підозрою в організації вбивства депутата.

На Вінниччині син депутата від ОПЗЖ замовив убивство колеги
На Вінниччині син депутата від ОПЗЖ замовив убивство колеги

Повідомляється, що батько затриманого також є колишнім народним депутатом VII скликання від «Партії регіонів» і чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої ОПЗЖ. Починаючи від початку повномасштабного вторгнення, він залишив Україну і фактично не здійснює свої депутатські обов'язки, а його бізнес-інтереси в місті представляє син, зазначають у ДБР. Імовірно, йдеться про Віктора Жеребнюка та його сина, якого також звуть Віктор.

За версією слідства, причиною організації вбивства став конфлікт батька з членом постійної земельної комісії Жмеринської міськради. Член комісії блокував розгляд питань, пов'язаних з особистими та бізнес-інтересами сім'ї підозрюваного, які стосувалися виділення земельних ділянок під будівництво.

Для того, щоб «вирішити» конфлікт, син депутата доручив пошук виконавців убивства третім особам і надав інформацію про майбутню жертву. Оцінив вартість життя свого колеги у 8,5 тисяч доларів.

Співробітники ДБР провели спецоперацію, під час якої правоохоронці під виглядом кілерів імітували вбивство місцевого депутата, зробили фотографії в постановчих обставинах й після отримання оплати за злочин затримали організатора.

Під час обшуків у нього знайшли зброю і докази, що підтверджують злочинні плани учасників.

Затриманому було оголошено про підозру, і наразі вирішується питання про обрання для підозрюваного запобіжного заходу. Як зазначили в ДБР, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування триває, і встановлюється можлива участь батька затриманого.