Це будуть загальнодоступні для населення, найпростіші ліки, — експерт про товар у пересувних аптеках

В Україні з’являться пересувні аптеки. Вони зможуть працювати виключно в сільській місцевості, де відсутні аптеки, а в мешканців — обмежений доступ до лікарських засобів.

В Україні з'являться пересувні аптеки
В Україні з'являться пересувні аптеки

Сама ініціатива Міністерства охорони здоров’я з приводу пересувних аптек непогана, вважає голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко. Про це він сказав у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«На жаль, через злочинні дії держави-терориста російської федерації в нас дуже багато в містах і селах знищено лікувальних закладів та аптек. Наприклад, Херсонщину з лівого берега росіяни регулярно обстрілюють. Звісно, за таких умов людям дуже складно. Але багато людей все ж таки не хочуть залишати свої домівки та живуть і далі там, сподіваючись на Бога. Таким людям дуже важко отримувати медичну допомогу, фактично вони позбавлені доступу до ліків. Хотілося б, щоб якомога скоріше настала перемога й ми всі разом зайнялися відновленням нашої країни, наших лікарень, наших аптек для того, щоб усе це в подальшому працювало на стаціонарній основі», — пояснив експерт.

За його словами, Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні отримав проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я, де містився перелік необхідного обладнання й умов для того, щоб ці пересувні аптеки транспортували ліки до віддалених регіонів.

«І ніхто ж не буде вести ліки складні, які потребують виключно тривалого перебування в холоді, а потім термінового введення пацієнту. Звісно, такі ліки, які швидко псуються, ніхто транспортувати не буде. Я думаю, що там будуть передбачені ліки, які не потребують допомоги медичного персоналу, це будуть загальнодоступні для населення, найпростіші ліки», — зазначив Панасенко.