Експерт розповів, хто може стати новим міністром оборони після відставки Резнікова

Коли в країні війна в першу чергу Міністерство оборони має очолити професійна людина, яка б не допускала яєць по 17 грн чи перерахування мільярдів гривень сумнівним фірмам.

Хто може стати новим міністром оборони після відставки Резнікова?
Хто може стати новим міністром оборони після відставки Резнікова?

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Це загальноєвропейська тенденція, щоб Міноборони очолювала жінка. Ми це бачимо на прикладі скандинавських країн, Німеччини. Чи доцільно робити такі шаблонні кроки під час воєнного стану? Коли в країні війна в першу чергу Міністерство має очолити професійна людина, яка б не допускала яєць по 17 грн чи перерахування мільярдів гривень сумнівним фірмам. Зараз ходять різні чутки, хто саме стане новим міністром оборони. Називають різні прізвища, зокрема, Верещук або Безуглу. Поки все це на рівні жартів. Вирішувати має президент, як головнокомандувач», — каже А. Павловський.

На його думку, новий очільник Міноборони в першу чергу має бути компетентним, професійним та патріотичним.

«Це допоможе побороти корупцію в країні. Також людина має налагодити вчасне постачання озброєння та забезпечення збройних сил. На Заході міністр оборони — це в першу чергу завгосп, який має забезпечувати всім необхідним ЗСУ», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що західні партнери натякнули, хто може стати новим міністром оборони після відставки Олексія Резнікова — це жінка. про це заявили співрозмовники Times of Ukraine в парламентській фракції «Слуга народу».