Україна ще не досягла апогею демократії — експерший заступник Генпрокурора

В країні має відбутися обов’язкове перезавантаження влади разом з людьми, що взяли до рук зброю. З каліками, які втратили ногу, але не втратили совість.

Має бути перезавантаження влади разом з людьми, що взяли до рук зброю
Має бути перезавантаження влади разом з людьми, що взяли до рук зброю

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив перший заступник Генерального прокурора України у 2014-му році, а нині заступник командира одного з добровольчих батальйонів Микола Голомша.

«Ми маємо розуміти свою історію та героїв. Ми не повинні пригинатися, якщо чогось не знаємо. Влада не має права чогось не знати. Треба робити висновки по неправильним крокам, щоб їх більше не повторювати. Ми повинні бути єдиними. Звісно у нас є та буде багато питань в політиці. Не все буде просто на наступних виборах. Однак сьогодні всі політичні та громадські об’єднання мають бути єдиними у боротьбі проти ворога», — каже М. Голомша.

Він підкреслив, що Україна ще не досягла апогею демократії. У нас правильно не функціонують незалежні гілки влади. Також в нас не функціонують незалежні інститути, за винятком кількох, які роблять певні спроби.

«Тому у президента не має буди команди з точки зору комерційного чи товариського оточення. Президент — державна людина. Він має бути зацікавлений в тому, щоб дивлячись людям в очі, вдосконалювати роботу держаної машини та виявляти людей, з якими йому не по дорозі. Треба бути чесним. Вміти вийти до суспільства і сказати, що був не готовий, але я не втік з України. Люди це оцінять. Тому треба згадати, хто агітував розмінувати Чангар, не заміновувати території, хто сказав що війни не буде і на тому поставити крапку. Крім того, обов’язково має бути перезавантаження з людьми, що взяли до рук зброю. З каліками, які втратили ногу, але не втратили совість. Чи ризикнуть такі люди на крові своїх побратимів торгувати чимось та вступати в корупційні зв’язки… При формуванні влади треба опиратися на тверде. Коли опираєшся на м’яке, то потонеш», — резюмує М. Голомша.