Знесення 200-річної будівлі в Києві на Подолі є беззаконням — архітектор

Якщо будівлю знести, історичний район просто почне втрачати свій образ.

На столичному Подолі почали зносити ще одну 200-літню будівлю
На столичному Подолі почали зносити ще одну 200-літню будівлю

Про це i-ua.tv заявив архітектор, голова київського відділення УТОПІК Анатолій Фролов.

«Архітектори та громада проти знесення цього будинку. Тим паче, що торгівельно-офісних центрів на Подолі вистачає. Більш того, цей будинок є архітектурною пам’яткою. Ця будівля створює образ всього Подолу. Тому якщо будівлю знести, історичний район просто почне втрачати свій образ. Давайте тоді все зносити. Всю забудову на Подолі, яка нижче чотирьох поверхів. На Подолі є будинки, які не мають архітектурної цінності, але їм по 200 років. Поряд з ними знаходиться бурса, то давайте і її знесемо. Тому знос 200- річної будівлі це беззаконня», — каже А. Фролов.

За його словами, УТОПІК долучається до всіх активістів, які виступають проти знесення цього будинку.

«Ця будівля не може буде знесена. Знести її хочуть незаконно під шумок. Тому в першу чергу треба залучати правоохоронні органи. Також кияни звернулися до мера Кличка, щоб зупинити скандальну забудову. Адже ще раз наголошу, це один з будинків, що утворює образ Подолу», — резюмує архітектор.

Нагадаємо, що в Києві на Подолі, на вулиці Набережно-Хрещатицькій, почали зносити одну з найстаріших будівель столиці. На місці 200-річної будівлі хочуть збудувати офісний центр.