рф почала застосовувати «Шахеди» власного виробництва: чи збільшаться обстріли?

росія почала виробляти та застосовувати для атак на Україну власну версію іранських дронів-камікадзе «Шахед».

рф почала застосовувати «Шахеди» власного виробництва
рф почала застосовувати «Шахеди» власного виробництва

Військовий експерт Олександр Білецький у коментарі телеканалу I-UA.tv сказав, що внаслідок цього кількість обстрілів росією України збільшиться.

«росія буде збільшувати виробництво дронів і всього іншого, тому що, на відміну від України, там поставили економіку на військові рейки. В Україні уряд нічого не робить. Чому, треба запитати в Єрмака чи Шмигаля. У нас там цілі міністри економіки, стратегічних галузей, які перевірять бомбосховища по Києву. Це в них треба запитувати, бо це їхні функціональні обов'язки. Вони просто професійно непридатні для виконання таких задач під час війни. А кадрова політика така, що люди відбираються не за своїми професійними якостями чи здатностями здійснювати кризовий менеджмент під час війни, а за якимись іншими», — зазначив він.

На його думку, Україна може наважитися на удар по заводу з виробництва іранських «Шахедів», але ЗСУ не мають безпілотників, які здатні нанести удар по заводу в Татарстані.

«Якби Україна займалася власним виробництвом балістичних ракет і всього іншого, навіть за рік війни могли б налагодити власне виробництво таких ракет. Країна, яка розраховує виключно на допомогу партнерів і сама нічого не робить — це, м'яко кажучи, дуже небезпечно під час війни, маючи такий потужний виробничий потенціал, не виробляти практично нічого», — підкреслив Білецький.

Позиція спікера може не збігатися з позицією редакції.