Крим із півострова перетворюється на острів, що ускладнює логістику для окупантів

Окупований півострів Крим все більше перетворюється на острів у логістичному сенсі. Шляхи постачання наразі перевантажені, що уповільнює й ускладнює логістику.

Крим із півострова перетворюється на острів, що ускладнює логістику для окупантів

Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

«Тому що ускладнена та уповільнена логістика. Але залишаються ще шляхи, за якими вона може буде здійснена. Та вона перенавантажена на тих шляхах, тому що для військових потреб використовують ті самі напрямки, що і для цивільних. Тобто, постачання на сам півострів для мирних мешканців теж здійснюється тими самими трасами, які більш-менш можуть функціонувати. Ми говоримо про материкову частину. Насправді мости намагаються ремонтувати. І той великий, яким вони так пишалися, і ті поменше, які їм так потрібні», — зазначила вона.

Окупанти намагаються організовувати ремонтні бригади, але це відбувається дуже важко, оскільки люди розуміють небезпеку подібних дій. У зв'язку з цим на роботу їх доводиться заганяти фактично під дулом автоматів.

«Якщо туди вже поцілили, то це зона досягання зброї Сил оборони. А це означає, що і понтонні переправи, як альтернативні, там теж не в абсолютній безпеці», — пояснила Гуменюк.

Керівник прес-центру звернула увагу й на останні обстріли півдня. Вона закликала мешканців прибережних населених пунктів обов'язково потурбуватися про власну безпеку і виїхати, якщо є така можливість.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни називають удари військових Сил оборони по мостах на тимчасово захопленій території «частиною української кампанії з перекриття» для створення вирішальних контрнаступальних операцій.