Експерт розповів, чи відмовиться Іран постачати рф БЛПА в обмін на помʼякшення санкцій

Тут головне питання, чи цікаво це Ірану. Тобто чи будуть фінансові вигоди з США переважувати вигоду від співробітництва з рф.

Експерт розповів, чи відмовиться Іран постачати рф БЛПА в обмін на помʼякшення санкцій
Експерт розповів, чи відмовиться Іран постачати рф БЛПА в обмін на помʼякшення санкцій

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політичний експерт Володимир Воля.

" Про те, щоб перетягнути Іран на свій бік, поки не йдеться. Однак знаття санкцій дозволить Ірану отримати додаткові гроші для себе, замість коштів, які Іран отримує за передачу рф шахедів, які вони використовують для ударів по Україні. Тут головне питання, чи цікаво це Ірану. Тобто чи будуть фінансові вигоди з США переважувати вигоду від співробітництва з рф. Однак пропозиція США може виявитися дуже продуктивною, якщо виявиться, що іранська позиція у потребі співробітництва з рф змінилася. Однак це не покращить стосунки між Іраном та США", — каже експерт.

На його думку, є кілька факторі, які не дозволять налагодити стосунки між країнами.

" Це і іранська ядерна програма, фінансування зброєю та грошима різних угруповань. Тому навряд чи варто очікувати, що США відмовляться від тиску на Іран по їх ядерній програмі, а Іран у відповідь відмовиться від збагачення урану. Поки лише можна говорити про досягнення конкретної тактичної угоди між США та Іраном, щоб Тегеран не поставав москві компоненти для БЛПА, якими росія завдає удари по території України", — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що в ЗМІ вийшла інформація, що США пропонують Іранові відмовитися від постачання до росії безпілотників та запчастин до них в обмін на помʼякшення санкцій.