СБУ викрила на Львівщині банду «перевертнів», які мобілізувалися до ЗСУ та займалися рекетом

Служба безпеки проводить системну боротьбу з організованою злочинністю, яка намагається проникнути до Сил оборони в умовах війни.

СБУ викрила на Львівщині банду «перевертнів», які мобілізувалися до ЗСУ та займалися рекетом

У результаті спецоперації на Львівщині знешкоджено банду рекетирів, яку організували двоє колишніх кримінальників, що приховали своє «минуле» і призвались на військову службу.

Після зарахування до складу однієї з військових частин регіону, вони самовільно залишили підрозділ і розпочали займатися вимаганням грошей з громадян. Прикриваючись статусом військовослужбовців, фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім виставляли жертвам «рахунок» за вирішення «спору».

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання рекетирами 4 тис. доларів США з демобілізованого бійця ЗСУ. У разі відмови сплатити всю суму, зловмисники погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою.

У ході оперативних дій правоохоронці затримали обох рекетирів «на гарячому» під час передачі частини грошей від потерпілого.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, 17 серпня СБУ затримала на Житомирщині банду рекетирів, які «вибивали» гроші з військовослужбовця ЗСУ.