США планують поставити Україні касетні снаряди для РСЗВ більшої дальності

США оцінюють ймовірність продовження війни в Україні в наступному році, і, можливо, в наступні роки, і в цьому контексті розглядають можливість передачі Україні касетних боєприпасів для реактивної артилерії з більшою дальністю ураження.

США планують поставити Україні касетні снаряди для РСЗВ більшої дальності

Про це йдеться в аналітичному матеріалі The Washington Post.

«Оцінюючи ймовірність продовження війни в наступному році і, можливо, в наступні роки, представники адміністрації Байдена розглядають кілька нових важливих способів збільшення підтримки з боку Заходу. У Вашингтоні, наприклад, зростає підтримка надання касетних боєприпасів для реактивної артилерії, які можуть вражати глибше, ніж артилерійські версії, які Сполучені Штати почали поставляти минулого місяця», — йдеться в статті.

Крім того, наголошується, що США також старанно працюють над плануванням української «сили майбутнього» для протистояння російській агресії.

«F-16, які почнуть надходити через кілька місяців, будуть частиною цього, але офіційні особи США працюють з союзниками над багатьма іншими системами озброєння і навчанням», — зазначає видання.

Водночас, зазначається, що Україна та її прихильники продовжують виступати за ракети великої дальності ATACMS, які могли б вражати об'єкти глибоко в тилу росії. Але Пентагон продовжує чинити опір, в основному тому, що офіційні особи побоюються, що у Сполучених Штатів недостатньо ATACMS, щоб постачати Україні, не підриваючи при цьому їх власну готовність до будь-якого майбутнього конфлікту з Китаєм.

Нагадаємо, на початку липня повідомлялося, що Україна отримала касетні боєприпаси від Сполучених Штатів Америки, але ще не використовувала.