Корупція і так є держзрадою, додатковий закон приймати не потрібно — перший Генпрокурор України

НАБУ, ДБР та інші антикорупційні органи за 7 років своєї робити себе дискредитували. Саме тому справи з розслідування корупції хочуть передати СБУ.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив перший Генеральний прокурор України Віктор Шишкін.

«Хто сказав, що корупція не підпадає під розуміння державна зрада? Навіщо приймати для цього додатковий закон в парламенті? Відкривайте 111 статтю Кримінального кодексу України, та читайте її диспозицію. Так ось, кожен елемент в диспозиції має самостійний характер, тому що вони відділені комами. Там написано, що нанесення військової, інформаційної або економічної шкоди Україні, а корупція це якраз економічна шкода — це і є держзрада. Навіщо щось видумувати, коли вже все написано. Відкривайте карні справи згідно 111 статті. До речі, проти ЗМІ також можна відкривати кримінальні справи за зраду батьківщини», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що так звані антикорупціонери в Україні, є грантожерами подачок, завжди кричали, що спецслужби не повинні займатися розслідуванням справ ТОП-корупціонерів. Тому для цього створили НАБУ та ДБР.

«Зокрема, у СБУ відібрали функцію слідства для того, щоб вони проводили лише оперативно-розшукові дії. Однак НАБУ, ДБР та інші антикорупційні органи за 7 років своєї робити себе дискредитували», — резюмує експерт.