У 5 населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей

У п’яти населених пунктах Запорізької області оголошено примусову евакуацію дітей: Гуляйполе, Степногірськ, Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

У 5 населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей

Відповідне звернення Запорізької ОВА було розглянуто на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, повідомляє Мінреінтеграції.

Учасники засідання одноголосно проголосували за проведення обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів Запорізької області, що розташовані поблизу районів ведення бойових дій.

Йдеться про п’ять населених пунктів: місто Гуляйполе, селище міського типу Степногірськ, а також села Преображенка, Єгорівка, Новопавлівка.

Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 54 дитини та 67 супроводжуючих (членів сімей).

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосуватиметься маломобільних осіб, які проживають у зазначених населених пунктах області.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомив, що українські воїни мають нові успіхи у Запорізькій області — імовірно, наші бійці просунулися вперед біля села Вербове.