Грант Шеппс став новим міністром оборони Британії: експерт розповів, чого очікувати Україні

Ексміністр оборони Британії Бен Воллес показував особисту сильну прихильність Україні. Однак після приходу Гранта Шеппса на цю посаду ми не побачимо негативу від даної ротації.

Міністр енергетики та вуглецевої нейтральності Великої Британії Грант Шеппс
Міністр енергетики та вуглецевої нейтральності Великої Британії Грант Шеппс

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Поки замало практики в цьому питанні. Однак ми вже бачили заяву, що новий міністр оборони Британії продовжить політику попередника. Думаю, що насправді ми не побачимо негативу від даної ротації. Звичайно Бен Воллес показував особисту сильну прихильність Україні. Саме завдяки його особистій позиції та попереднього прем’єра Джонсона, дуже багато чого залежало на початку повномасштабної війни між Україною та рф. Саме завдяки йому відбувалося налагодження світової підтримки. Зараз Британія входить в трійку країн, на яких тримається антипутінська коаліція. Думаю, що і з новим міністром оборони Британії ми продовжимо отримувати необхідну підтримку», — каже І.Чаленко.

За його словами, Україна може бути більше впевнена у Британії ніж у США.

«У мене набагато більше впевненості у Британії, ніж у США, у зв’язку з їх передвиборчими перегонами. З точки зору політики та геополітичних розкладів, з Британією буде все добре. Ми спочатку боялися, чого очікувати Україні, коли замість Джонсона новим Прем'єр-міністром Великої Британії став Ріші Сунак. Однак, як бачимо, з точки зору самої Британії, як країни, підтримка тільки збільшується. Це стосується надання зброї та підтримки України на світовій арені», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що міністр оборони Великої Британії Бен Воллес оголосив, що йде зі своєї посади, його відставку же прийняв прем'єр Ріші Сунак.

Посаду міністра оборони Великої Британії після звільнення Бена Воллеса, обійняв чинний очільник Міністерства енергетики та вуглецевої нейтральності Грант Шеппс.