Експерт розповів, чи загрожує Байдену імпічмент та як це вплине на Україну

Запит республіканців щодо імпічменту президента США Джо Байдена, поки лише розмови, які жодним чином не впливають на політику США та на обсяги американської допомоги Україні.

президент США Джо Байден
президент США Джо Байден

Про це в коментарі заявив політолог-міжнародник Володимир Воля.

«Вже була спроба розпочати процедуру імпічментам проти Трампа, коли той був президентом. Думаю, що республіканці зараз контролюючи нижню палату намагаються в контексті майбутніх виборів використати обговорення та просування ідей імпічменту, як один з інструментів передвиборчої боротьби для того, щоб знизити рейтинги Байдена в контексті президентських виборів, які відбудуться в США восени наступного року. Тому це поки що лише інструмент політичної боротьби», — каже політолог.

На його думку, зараз важко сказати, наскільки реально процедура імпічменту буде доведена до завершення.

" Поки що таких підстав немає. Крім того, дуже непросто ініціювати процедуру імпічменту. Поки що йдеться лише про першу спробу це зробити. Тут питання чи вистачить у республіканців для цього ресурсів. Тож поки все це розмови, які жодним чином не впливають на політику США та не вплинуть жодним чином на характер на обсяги американської допомоги Україні", — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Білий дім створив оперативний штаб з двох десятків юристів, помічників законодавців і співробітників зі зв'язків з громадськістю для реагування на ймовірний запит республіканців щодо імпічменту президента Джо Байдена.