Повернення ТОП-корупціонерів втікачів в Україну: піар чи реальність?

Заява Мінюста про повернення ТОП- корупціонерів, які втекли до європейських країн, свідчить про те, що українські правоохоронні органи хочуть інтенсифікувати співпрацю з західними колегами.

Повернення ТОП-корупціонерів втікачів в Україну: піар чи реальність?
Повернення ТОП-корупціонерів втікачів в Україну: піар чи реальність?

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

" В ЗМІ не один раз публікували списки ТОП-корупціонерів втікачів. До речі, деякі з них живуть у Відні. Зрозуміло, що мова йде виключно про індивідуальний характер. Ми можемо заявити, що хочемо видачі ТОП-корупціонерів втікачів з політичної точки зору, але все залежатиме від конкретної доказової бази. Можливо Україні видадуть олігархів втікачів Фірташа чи Жеваго. Заява Мінюста про повернення корупціонерів, які втекли до європейських країн, свідчить про те, що українські правоохоронні органи хочуть інтенсифікувати співпрацю з західними колегами. Однак головне питання полягає в частині доказової бази, тому важко говорити без конкретики, про кого може йти мова", — каже І. Чаленко.

На його думку, судячи з заяв про повернення ТОП-корупціонерів у правоохоронців та антикорупційних органів накопичилося багато матеріалу по їх справам.

" З кожною країною є своя домовленість, тому не можна вгадати, кого саме можуть видати Україні. Зараз ми маємо активізацію боротьби з корупцією. Це бачимо по справі олігарха Коломойського та зі справами по ТЦК та відставкою міністра оборони Резнікова. Це все показує, що Україна робить перший крок на шляху у боротьбі з корупцією. А тема повернення ТОП- корупціонерів є одним з елементів того, що Україна хоче показати західним партнерам, що не закриває очі на подібні речі. Переконаний, що йдуть перемовини про видачу ТОП-корупціонерів. Все залежить від доказової бази. Ми вже бачили, як через її відсутність знімалися санкції з Генпрокурора Пшонки та інших представників епохи президенства Януковича. Тому все залежить від того, що Україна покаже нашім європейським партнерам. Якщо доказова база їх задовільнить, то звичайно, Києву можуть видати ТОП- корупціонерів", — резюмує експерт.