ЗСУ мають успіх на напрямку Роботине-Новопрокопівка: подробиці

На напрямку Роботине-Новопрокопівка українські військові мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

ЗСУ мають успіх на напрямку Роботине-Новопрокопівка
ЗСУ мають успіх на напрямку Роботине-Новопрокопівка

Про це каже речник Генерального штабу ЗСУ Павло Ковальчук.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках», — повідомив він.

Ковальчук зазначив, що українські військові на напрямку Роботине-Новопрокопівка мали успіх та закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, а також здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут», — мовиться в повідомленні.

За словами речника, ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, застосовує резерви.

Водночас Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області. Також на Лиманському та Бахмутському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Новоєгорівки та північніше Кліщіївки. Важкі бої тривають», — додав він.

Окрім того, Ковальчук повідомив, до протягом минулої доби ворог завдав 40 авіаційних ударів, здійснив 51 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктів.

«Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнування зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», — підсумував речник Генштабу.