Військовий облік жінок: українок почнуть хапати посеред вулиць — адвокат

Через дику мобілізацію в країні та військових облік жінок з 1 жовтня 2023 року, не виключаю, що посеред вулиць почнуть хапати українок.

Ростислав Кравець
Ростислав Кравець

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

В Україні відбувається дика мобілізація. Тому не виключаю, що з 1 жовтня 2023 року в країні посеред вулиць почнуть хапати і жінок. Хоча не у працівників поліції, ні у працівників ТЦК, немає права затримувати громадян на вулиці. Якщо це робить Нацполіції, то її працівники повинні скласти відповідний адміністративний протокол та надати адвоката. Громадянина можуть доставити до поліції виключно для складання адміністративного протоколу. Тримати людину, як заручника в ТЦК — злочин та викрадення людини. Те, що сьогодні відбувається на вулицях лише свідчить про те, що в Україні відсутні правоохоронні органи та прокуратура, а також будь -яка особа, що захищає права людей. Все це може привести до того, що люди зорганізуються та почнуть захищати свої права самостійно", — каже експерт.

На його думку, дика мобілізація відбувається з мовчазної згоди військово- політичного керівництва України.

«З огляду на те, що відбувається гробове мовчання чинної влади, це свідчить — дика мобілізація відбувається з мовчазної згоди військово- політичного керівництва України. Тому свою поведінку вони повинні переглянути та не допускати таких грубих порушень прав людини. А питання мобілізації та військового обліку потрібно налагоджувати професійно, а не набирати людей з вулиці чи зі СПА- салонів керувати ЗСУ», — резюмує експерт.