Повернення податків на нерухомість під час війни — це знущання з українців — експерт

Не дивлячись на війну та постійні обстріли, чиновники повернулися до довоєнного переслідування підприємців та громадян.

Повернення податків на нерухомість під час війни - це знущання з українців
Повернення податків на нерухомість під час війни - це знущання з українців

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Складається враження, що у можновладців війна вже закінчилась. Підтвердження тому, що з 30 червня у Раді протягнули закон про повернення всіх довоєнних податків. Зеленський його підписав. Тож повертаються всі перевірки бізнесу. Фактично чиновники повернулися до довоєнного переслідування підприємців та громадян. Адже повернули всі довоєнні податки та збори. Громадянам почали блокувати картки. Тим самим повернувши податковий тягар на всю країну. Те ж саме стосується нерухомості. Хоча війна продовжується», — каже експерт.

Він підкреслив, що є багато випадків, коли людям розбомбило житло, але все одно нараховуються комунальні послуги. Також приходять податки на нерухоме майно.

" Однак виникає питання за що платити людям, якщо через обстріли вони більше не мають житла, або воно сильно пошкоджене, тому нам неможливо жити. Якщо люди не сплачують — нараховують борг, а потім примусово списують гроші з банківських рахунків за неіснуючу нерухомість і таких випадків багато. Це просто знущання та беззаконня", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що платити податки на квартири та будинки, якщо їх площа нерухомості більша за «норму» потрібно було до 1 вересня. Тих, хто до 1 липня отримав квитанції на сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (ст. 266 Податкового кодексу України), але не сплатив протягом двох місяців, будуть штрафувати. Якщо ж квитанція не приходила, згідно з законом потрібно було самостійно звернутися до податкової. Про це повідомляють в Державній податковій службі.