У Румунії знову знайшли уламки дрона після атаки рф по Одещині

У румунському повіті Тулча знайшли нові уламки, ймовірно, російського безпілотника, розкидані на площі в кілька десятків метрів. Їх виявили після чергової атаки росії на порти в Одеській області у ніч проти 13 вересня. На місце направили гелікоптер Військово-повітряних сил Румунії, який збиратиме докази.

У Румунії знову знайшли уламки дрона після атаки рф по Одещині

Про це пишуть Digi24 та румунська філія CNN.

За даними ЗМІ, близько 05:00 13 вересня правоохоронці отримали інформацію про вибух у цьому районі та падіння безпілотників.

Міноборони Румунії повідомило, що в режимі реального часу відстежувало повітряну обстановку, оскільки російські війська вночі продовжили атакувати українську портову інфраструктуру в Рені та Ізмаїлі поблизу кордону між Україною та Румунією.

Після виявлення груп безпілотників, які прямували до українських портів, у Румунії з 00:45 діяло попередження про потенційні ризики в районах повітів Тулча та Галац. Стан повітряної попередньої тривоги в цих районах скасували о 05:00.

Правоохоронці вранці отримали два дзвінки про падіння уламків. Тож представники Міноборони Румунії почали проведення перевірки.

Згодом Міноборони підтвердило, що в районі населених пунктів Нуферу і Вікторія в повіті Тулча були знайдені фрагменти, ймовірно, від безпілотника, розкидані на площі в кілька десятків метрів.

У Міноборони Румунії повідомили, що залишаються в бойовій готовності та продовжуватимуть розслідування в районах, де можуть виникнути ризики внаслідок цієї ситуації. Румунія підтримує постійний зв’язок із союзниками, яких в режимі реального часу інформують про ситуацію.

«Міністерство національної оборони рішуче засуджує напади, здійснені рф на окремі об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці напади є невиправданими та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», — йдеться в заяві міністерства.

Нагадаємо, у Міністерстві національної оборони Румунії заявили про відсутність прямих військових загроз у результаті падіння та детонації російських дронів на румунській території в ніч із 3 на 4 вересня. Про це наші журналісти поговорили з політологом.


Джерело: CNN