Експерт прокоментував заяву Жолнович про те, що українці мають вийти з зони комфорту

Заява міністерки соціальної політики Оксани Жолнович — провокація та диверсія проти Конституції та європейського курсу.

Оксана Жолнович 
Оксана Жолнович 

Про це в коментарі заявив фахівець з ринку праці та трудових відносин Сергій Кондрюк

«Головною проблемою українського політикуму є відверте нехтування Конституцією. Приходячи на державні посади, вони зобов’язуються виконувати свої обов’язки за українським законом. Однак здебільшого вони заявляють, що Конституція та правове поле їх не влаштовує. Це досить дивно, тому що чинити політичні новації можна лише тоді, коли є відповідна державна платформа у вигляді або законів, або національних програм. У нас Конституції визначено, що ми соціальна держава, але і досі попередники та теперішня влада так і не зробила Держано-національну соціальну стратегію, в якій би було чітко зрозуміло заради чого це все робиться. Нагадаю, зо нардепка Галина Третьякова намагалася порушити у Конституційному суді, якісь уточнення щодо соціальності. Таким чином політики займаючи високі державні посади не розуміють, що вони мають робити. Тому починають все ломати», — каже експерт.

Він підкреслив, що міністр соцполітики відверто заявляє про те, що вони хочуть все комерціалізувати. Зокрема, соціальну політику.

«Пояснення цьому є. У держави складно з грошима. Але тоді постає питання, заради чого взагалі будується ця держава та ведеться війна? Після перемоги ми маємо дати відповіді, як мають жити українці. Пані міністр соцполітики своїм висловлюванням зробила три погані речі. Перша з них — це політична диверсія на адресу наших воїнів. Адже перебуваючи на передовій, вичитувати фантазії Жолнович, яка розказує, що треба вивести українців з зону комфорту, що ветеранам не треба пільги, а їх треба лише підлікувати та відправити заробляти гроші. Таким чином воно провокує соціальну нестабільність. Замість того, пропагувати соціальне єднання. Друге — пані міністр відверто просто суперечить Президенту зі своїм висловом, адже Зеленський заявив, що Україна після перемоги гідна нової якості життя. Міністерка нічого не зробила для нової якості життя та нові стандарти життя. Також вона спровокувала черговий випад в сторону нашого європейського курсу. Адже сьогодні міністерство соціальної політики не запропонувало абсолютно нічого, щоб показувало, як ми рухаємося до європейських стандартів та ратифіковуємо україно-європейську соціальну хартію. До речі, на сьогодні Україна має найнижчі оцінки по адаптації України до європейських законів. Про це свідчать чисельні перевірки, з якими до нас приїжджають європейські чиновники. Таким чином заява Жолнович — провокація та диверсія проти Конституції та європейського курсу», — резюмує експерт.