ООН бездіяльна, вона виявилась імпотентною, — Кулик

На сьогоднішній момент говорити, що від ООН можна на щось сподіватися, немає сенсу.

ООН бездіяльна, вона виявилась імпотентною, — Кулик

Про це заявив політолог Віталій Кулик у коментарі телеканалу I-UA.tv.

«Є чіткий факт, що вся риторика Лаврова вказує на те, що росія продовжує знущатися з трибуни Генеральної асамблеї ООН, продовжує знущатися з цієї інституції, девальвуючи її. А бачачи те, що ніхто не поставить росію на місце, окрім представників деяких країн, агресор нахабніє. Відповідно, якщо взагалі говорити про адекватність відповідей сучасним викликам і загрозам нинішньої Організації об'єднаних націй і всієї екосистеми цієї організації, то вони є неефективними з точки зору запобігання конфліктів, примирення сторін, недопущення ескалацій тощо. ООН бездіяльна, тобто вона виявилась імпотентною», — зазначив він.

На його думку, після української перемоги над росією, після розпад російської федерації буде стояти питання про розпуск Організації об'єднаних націй і формування нової або на її базі, або нової на інших принципах.

«Але в тому форматі, в якому зараз існує ООН, навіть при спробі її реформування, розширення Ради безпеки, це ні до чого не призведе, поки там, у Раді безпеки, засідають агресори або країни, які агресію цю підтримують», — сказав Кулик.