ЗСУ, схоже, прорвали лінію оборони росіян на ділянці Роботине-Вербове, — ISW

Українські війська продовжували наступальні операції під Бахмутом та просунулися вперед.

ЗСУ, схоже, прорвали лінію оборони росіян на ділянці Роботине-Вербове, — ISW

Збройні сили України вийшли на лінію окопів на захід від Вербового Запорізької області, а також, ймовірно, здійснили прорив з бронетехнікою на лінії Роботине-Вербове.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни за 27 вересня.

Російські війська почали наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, проте до 27 вересня не здійснили значного просування. Зазначено, що російські війська намагалися атакувати в районі Серебрянського лісу (на південь від Кремінної), але результати цієї атаки залишаються невідомими.

Російський агрегатор новин стверджує, що 26 вересня російські та українські війська взяли участь у бойових зіткненнях поблизу району Серебрянського лісу. 27 вересня речник Генерального штабу України та Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш завершиться, що на Куп'янському та Лиманському напрямках російські війська не мали наступальних дій. Інший російський військовий блогер стверджував, що російські військові знищили два невідомі мости через річку Оскіл.

Повідомляється, що російські військові розгортають елементи нещодавно створеної 25-ї загальновійськової армії (ОБА) в районі Кремінської замість району Куп'янська, ймовірно, перешкоджаючи спробам росії стиснути українські сили на куп'янському напрямку від південної України.

Міністерство оборони Великої Британії (МО) повідомило 27 вересня, що підрозділи 67-ї мотострілецької дивізії та 164-ї окремої мотострілецької бригади росії (частини 25-ї ОМС Східного військового округу) діють на заході від Сєвєродонецької та Кремінської.

Підрозділи 25-ї ООС можуть діяти як на захід від Кремінної та Сєвєродонецька, так і на північ від Бахмута, хоча наразі ситуація незрозуміла. 31 серпня Буданов також повідомив, що підрозділи 41-ї ООС (ЦВО) почали вільну передислокацію з куп'янського напрямку на півдні України.

Розгортання підрозділів 25-ї ОАЕ в районі Сєвєродонецьк-Кремінна та, можливо, на півночі від Бахмута, а не на Куп’янському напрямку, щоб замінити підрозділи 41-ї ОАЕ, ймовірно, залучить зусилля щодо укріплення українських сил на Куп’янському напрямку.

Українські війська продовжували наступальні операції під Бахмутом 27 вересня та просувалися вперед. Згідно з геолокаційними кадрами, опублікованими 26 вересня, українські сили здійснили незначне просування на схід від Оріхово-Василівки (10 км на північний захід від Бахмута).

Речник Східного угруповання військ України капітан Ілля Євлаш розпочав 27 вересня, що українські сили досягли успіху в напрямках Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута), Одрадівки (7 км на південь від Бахмута) та Шумів (22 км на південний захід від Бахмута) .

26 вересня в Прикордонній службі України заявили, що українські війська продовжують просування на Бахмутському напрямку та тримають оборону нещодавно відвойованих позицій. 27 вересня російські джерела повідомляли, що українські війська продовжують спроби прорвати оборону рф біля Кліщівки, Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) та Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута).

Пов'язаний з Кремлем військовий блогер стверджував, що українські війська зосереджують живу силу поблизу Бахмута, наслідком якої є спроба прориву в цьому районі. Російський агрегатор новин стверджував, що 26 вересня російські війська відбили українську атаку поблизу Берхівки (6 км на північний захід від Бахмута).

27 вересня українські війська продовжили обмежені наступальні операції на лінії фронту в західній частині Донецької та східної Запорізької областей, але не досягли жодного територіального здобутку.

Українські війська 27 вересня продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області та вийшли на лінію окопів на захід від Вербового (16 км на південний схід від Оріхова). Геолокаційні кадри, опубліковані 26 вересня, показують, як російський безпілотник завдає удару по українській піхоті в трансшеї на захід від Вербового, а використання російських безпілотників для боротьби з цими українськими силами вказує на те, що російські сили, ймовірно, більше не присутні на лінії траншеї. довжиною приблизно один кілометр.

Військовий блогер, який гаряче підтримує командувач ВДВ рф генерал-полковника Михайла Теплінського, критикуючи Міноборони росії, відповів Рогову, повідомивши, що українські війська вже минули російські поля та протитанкові «Зуби дракона» на лінії Роботине-Вербове і що українські сили рано чи пізно. здійснили б такі атаки. Командувач Української Таврійської групи військовий бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на Запорізькому оперативному напрямку «будуть хороші новини» і повідомляють, що українські війська впевнено просуваються, але не надають додаткової інформації.

Нагадаємо, 27 вересня Володимир Зеленський повідомляв, що країнські військові рухаються вперед на Донецькому напрямку.